Za skokem ženy s dětmi do Macochy mohou být poporodní psychické problémy

Žena se svými dětmi nějakou dobu před činem seděla na lavičkách, starší z holčiček prý hodně plakala. Zhruba 30letá žena pak podle svědků i s kočárkem přijela k můstku. Jen pár měsíců starou holčičku z něj vzala, přiložila si jí na hruď, pak i se starší tříletou dcerkou přelezla přes metr a půl vysoké zábradlí a vrhla se i s dětmi do 140 metrů hluboké propasti. 

"Kolega na ni křičel ať to nedělá, ale už bylo pozdě," sdělila tamní obsluha. "Krátce před půl jednou jsme dostali oznámení o pádu tří osob do propasti Macocha," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

"Už jsme bohužel žádné z osob pomoci nemohli," řekla mluvčí záchranářů Michaela Bothová. K můstku někdo přinesl nejspíš kvůli pietě i dvě svíčky.

[chooze:article;value:511524]

."Může se jednat o nějakou duševní poruchu nebo o náhlé rozhodnutí v těžké sociální situaci," popsala psychiatrička Naďa Kovaříková. 

Podle našich informací mohla mít žena poporodní psychické problémy. Ty ve spojitosti s možnými osobními nebo rodinnými problémy mohly být spouštěčem. "Je tam velký mateřský pud a ony mají pocit, že nemohou nechávat děti zde samotné na světě, berou je s sebou," vysvětlila Kovaříková.

Rodině ženy od pátku musí pomáhat psychologové. Žena podle našich informací nepocházela z jižní ani severní Moravy, čemuž by napovídala poznávací značka auta, kterým na místo přijela. Po prošetření kriminalisté případ nejspíš odloží, už totiž není koho potrestat.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.