Vlak plný dětí se u Liberce srazil s náklaďákem. Jednadvacet lidí je zraněných

[chooze:gallery;value:32174]

Na železničním přejezdu ve Stráži nad Nisou narazil na přejezdu osobní vlak do nákladního vozidla. "K nehodě došlo po druhé hodině odpoledne. Na místě zasahují složky IZS, včetně záchranářského vrtulníku," informovala redakci TN.cz mluvčí Správy železnic Nela Friebová s tím, že k nehodě došlo na přejezdu bez závor.

"Právě teď zasahujeme ve Stráži nad Nisou u železniční dopravní nehody, kde došlo ke střetu vlaku s nákladním automobilem převážejícím bagr. Na místě události je větší počet zraněných osob. Síly a prostředky jsou v tuto chvíli dostačující," informovali k nehodě hasiči na twitteru

[chooze:article;value:510164]

Podle prvotních informací došlo ke zranění strojvedoucího a více než desítky cestujících. Ve vlaku jelo 60 lidí, včetně 19 žáků 4. třídy základní školy. Podle hasičů lidé z plného vlaku unikali nejen dveřmi, ale i okny. 

Problémy záchranářům kromě množství zraněných způsobuje také počasí. Podle zdravotníků na místě vysoké teploty ztěžují stav poraněných. Ti tak rychleji upadají do šoku.

[chooze:article;value:510241]

Dle policie se zranilo 16 lidí lehce, včetně dvou dětí. Další čtyři lidé, všichni dospělí se zranili těžce. "Detaily vzniku události prověřujeme. Když nákladní automobil projížděl přes přejezd, vlak najel do jeho přívěsu s bagrem," upřesnili policisté.

Železniční trať je kvůli nehodě uzavřená. "Náhradní doprava je kyvadlově zavedena v úseku Liberec - Mníšek u Liberce a zpět," informovaly České dráhy.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.