Roční dívenka zemřela po devíti hodinách v autě. Žena ji tam prý zapomněla

Samotnou teprve roční holčičku nechala její pěstounka v autě poté, co ráno přijela před jednu z nemocnic v americkém státě Washington. Žena z auta odešla a vrátila se až po devíti hodinách. Holčička ale během čekání v autě zemřela.

Žena se podle deníku Mirror hájí tím, že zapomněla, že dívenku v autě nechala. V autě ale mezitím teplota vystoupala k 37 stupňům, a dívka tak zemřela na úpal. Podle tamní policie jde dokonce už o čtvrté úmrtí dítěte v tomto roce, které způsobil právě úpal.

Úpal u dětí do jednoho roku bývá obzvláště nebezpečným, a to hlavně proto, že takto malé děti ještě nemají vyvinutou termoregulaci. U člověka totiž dochází k úpalu či úžehu i po obyčejném pobytu na slunci.

[chooze:article;value:467228]

​Podle doktorky Květoslavy Ludvíkovské je v případě, že má dítě úpal, nutné ho dát do stínu či chladné a větrané místnosti. Doporučuje tělo ochladit přikládáním studených obkladů a sprchováním vlažnou vodou.

Doktorka radí dítěti podávat chlazené tekutiny a zarudlou kůži ošetřit. Dítě by také mělo zůstat v klidu a pobytu na slunci se vyhýbat nejméně další dva dny. Pokud se objeví porucha vědomí, je prý nutné vyhledat lékaře.

Po otravě plynem přišla o sestřičku. Holčička a matka boj o život nevzdávají, lepší se:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.