Kancelář prezidenta čekají změny. Svůj tým dostane i první dáma

Vedoucí prezidentské kanceláře Jana Vohralíková představila ve čtvrtek organizační změny ve struktuře Pražského hradu. Navázala tak na svůj slib z doby nástupu do funkce, kdy řekla, že první změny plánuje ohlásit na začátku května. Jednou z nich má být i tým pro první dámu Evu Pavlovou. "Počítáme s tím, že bude mít tajemníka a asistentku," řekla Vohralíková.

Několik změn prý nastalo už nyní. Kancelář ale doposud opustilo jen pár lidí. Po nástupu do funkce nicméně Vohralíkovou nejvíce zaskočil právě přístup stávajících zaměstnanců. "Ty dva měsíce jsou pro mě obrovská jízda," řekla. Největší rozdíl vidí údajně v tom, jakým způsobem se posunulo vnímání zaměstnanců kanceláře. "Přijde mi, jako bych otevřela poklop. A to jsme toho ještě moc neudělali," dodala. 

[chooze:article;value:502789]

Další organizační změny mají přijít od 1. června. Základním principem plánovaných změn má být sjednocení klíčových agend jak v kanceláři prezidenta, tak v příspěvkových organizacích. Má jít zejména o oblast financí, HR, práva, programových věcí a IT. Právě IT Kancelář prezidenta republiky doposud neměla. "A už z toho je jasné, že ty nároky jsou úplně jiné, než byly dříve," vysvětlila Vohralíková.

Lesní správu Lány ale kancléřka z konsolidace prozatím vyřadila. A to hned ze dvou důvodů. "Ten hlavní je, že Lesní správa Lány má účetnictví a personální systém nekompatibilní s prezidentskou kanceláří," uvedla kancléřka. Druhým důvodem je několik šetření, která v organizaci probíhají.

"Je tam sběhlých několik šetření, která je lepší dokončit pod současným vedením," podotkla Vohralíková. "Jde to víc do hloubky těch věcí, o kterých jste už všichni psali," řekla novinářům na tiskové konferenci. Zda v Lánech objevili další podněty k vyšetřování, ale neuvedla.

Pavel se setkal s von der Leyenovou. Jednal i s premiérem Fialou:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.