Matka přivolala strážníky na běsnícího syna. Ten na ně vyběhl s mačetou

O incidentu ve středu informovala kladenská městská policie, kterou si v pondělí na pomoc přivolala vystrašená matka agresora. Tvrdila, že se bojí svého dospělého syna, který jí po příchodu z práce domů začal nadávat a z domu vyhazovat různé věci.

Strážníci okamžitě zareagovali a hlídka vyjela na místo. Podezřelý byl tou dobou na půdě. "Bylo slyšet sprosté nadávky, křik a rány dopadajících věcí, které kolem rozhazoval. Když zjistil, že je v domě hlídka, začal strážníkům sprostě nadávat a z domu je vyhazovat," uvedl mluvčí strážníků Milan Krupka.

Matka se snažila synovi domluvit a přemlouvala ho, aby se vzdal. "Jeho reakce všechny překvapila, místo aby sešel dolů, vylezl na střechu a posadil se na okap. Hrozilo, že spadne dolů, proto ho matka opakovaně volala, aby společně se strážníky sešel na dvorek. To muže rozzlobilo ještě více," nastínil mluvčí.

[chooze:article;value:490557]

​Běsnící muž nakonec ze střechy slezl a vrátil se na půdu. Popadl ale mačetu a rozběhl se proti strážníkům, kteří stáli na úzkých schodech k půdě.

"Hlídka, za níž běžel muž ohánějící se mačetou, z taktických důvodů seběhla na dvůr. Tam agresora vyzvala jménem zákona a za pomoci hrozby namířenou služební střelnou zbraní, aby odhodil mačetu a lehl si na zem. Namířených služebních zbraní se muž zalekl a mačetu odhodil," uvedl Krupka.

Agresora hlídka zpacifikovala a nasadila mu pouta. Případ si převzala státní policie. "Celou událost prověřujeme. Zatím tato osoba byla propuštěna na svobodu, nebyla obviněna," uvedla policejní mluvčí Michaela Richterová s tím, že vyšetřování ještě není u konce.

Za násilí proti úřední osobě s použitím zbraně je stanovena trestní sazba až šest let vězení.

Muž ohrožoval nožem svou rodinu, policie ho postřelila. Útočník později zemřel (9/2022):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.