Z Kremlu měly uniknout tajné informace. Odstartovaly čistky ve vlastních řadách

Podle amerického Institutu pro studium války probíhá v Kremlu razie. Ta se má odehrávat zejména v moskevských policejních odděleních. Čistky má mít na svědomí nejen FSB, ale i hlavní ředitelství tamní bezpečnostní služby ministerstva vnitra.

Podle deníku Ukrajinská pravda tak jednají poté, co v Moskvě došlo k "úniku dat ruských bezpečnostních sil". Informace prý měly být poskytnuty Ukrajině. V důsledku toho v Moskvě došlo k zatčení několika policistů.

Ti se prý provinili právě sdílením dat o bezpečnostních jednotkách. Kreml tak podle analytiků začal provádět razie nejen proto, aby vyčistil své jednotky od zrádců, ale i proto, aby upevnil postavení svých kontrolních orgánů.

[chooze:article;value:500363]

​S únikem informací má totiž Rusko problém i jinde. Tamní agentura Tass například nedávno informovala o zadržení bratra a sestry v okupovaném Melitopolu, kteří shromažďovali údaje o zbraních a pozicích ruské armády. Informace pak předávali ukrajinským jednotkám.

Ve stejném městě měl být v středu zadržen muž, který přeposílal informace o vojenské technice a ruských vojácích své matce, která žije v Kyjevě. Ta měla zprávy od svého syna předávat ukrajinským speciálním službám.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.