Režisér Zlaté labutě: Na herce používám fintu, nemají to rádi

"Nejvíc se mi na tom líbí ten scénář, který píše Honza Coufal. Od začátku to pro mě byl bod, na základě kterého jsem se rozhodl, že to chci dělat. Ten scénář je napsaný neobvyklým způsobem, je to takové americké. S tím scénářem to stojí a padá, ten příběh," řekl režisér dobového seriálu Zlatá labuť Braňo Holiček. 

Improvizace na place je podle něj důležitou součástí práce. "Ne vždy je to možné, ale pokud to jen trochu jde, jsem rád za každou invenci. Když herci zahrají, co mají zahrát, tak se očekává, že zakřičím stop, já je ale nechávám dohrát tu scénu. Je to moje oblíbená finta, kterou na ně používám, oni to ale nemají rádi," zmínil.

[chooze:article;value:489270]

​Holiček se na historickou stránku nemusel příliš připravovat. "Jde tam hlavně o to, že v každé době touží o lásce. Řekli jsme si, že chceme ten příběh vyprávět moderním způsobem. Výtky k dobové mluvě nejsou úplně na místě, kdybychom to tak natočili, lidé by si ťukali na čelo," míní režisér.

Seriál ale spolu s ním režíruje i Biser A. Arichtev. "Naučil jsem se toho od něj spoustu, zároveň jsme se museli učit jeden od druhého, co navzájem nastavujete za pravidla a principy. Nikdo se nesnažil smazat ty hranice mezi námi," uzavřel s tím, že kromě dobré spolupráce s Arichtevem je spokojený i s obsazením herců.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.