Rodina z Opavy se přiotrávila oxidem uhelnatým. Chlapec (13) je ve vážném stavu

Policisté případ vyšetřují pro podezření z trestného činu ublížení z nedbalosti. Mimo jiné zjišťují, kdy naposledy plynový kotel zkontroloval revizní technik. Vyslechnou kvůli tomu majitele bytu a zraněné nájemníky, až se vrátí z nemocnice.

Unikajícím plynem se v úterý v podvečer poblíž centra Opavy přiotrávila čtyřčlenná rodina. Na místo jako první dorazili hasiči a záchranáři. V přízemním bytě dvoupatrového domu naměřili podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla vysoké koncentrace oxidu uhelnatého, který unikal z kotle.

[chooze:article;value:485070]

Nejhůř je na tom 13letý chlapec, kterého museli připojit na plicní ventilaci. Okamžitě ho převezli do Fakultní nemocnice Ostrava. Jeho zdravotní stav se od úterního večera podle informací televize Nova nezlepšil a lékaři ho hodnotí jako vážný.

V bezvědomí byla také 38letá žena a o rok mladší muž. Oba se během ošetření probrali. Plynu se nadýchal i 16letý mladík, ten ale zůstal při vědomí. Jeho stav nebyl podle záchranářů vážný. Dospělé i chlapce převezli zdravotníci do Slezské nemocnice Opava. Hasiči mezitím byt vyvětrali, sousedy evakuovat nemuseli.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.