Youtuber: Babiš mi svěřil tajemství. Jako jediný vím, jak je to s Čapím hnízdem

Jan Špaček je 23letý youtuber, který natáčí hlavně videa s českými politiky. "Předně jsem člověk jako každý jiný. V podstatě se setkávám s lidmi, trávím s nimi čas a je to velmi příjemné. Jsou to přátelská, lidská, citlivá, někdy až intimní setkání s lidmi, kteří jsou mi blízcí. A to politici jsou," nastínil své působení na scéně.

Někteří o něm mluví jako o české variantě komika Sachy Barona Cohena. Sám Špaček se tak ale nevnímá. "Na něm je velmi zajímavé, že vypadá jako takový truhlík, ale ve skutečnosti je velice pohledný. A je až jako sexy. To já nevím, jestli jsem," podotkl s úsměvem.

[chooze:article;value:477294]

​V jeho videích se objevují známé politické tváře jako Andrej Babiš (ANO), Alena Schillerová (ANO), Adam Vojtěch nebo kandidát na prezidenta Petr Pavel. Jeho začátky přitom nebyly tak těžké, jak by se mohlo zdát.

"Šel jsem na předvolební mítink, zeptal jsem se politika, jestli má chvíli času, a většinou měl. Teď už třeba natáčím celý den s politiky. Překvapuje mě, že jsem se v podstatě ještě nedočkal odmítnutí," popsal Špaček s tím, že jako jediný ho odmítl Tomáš Březina, který usiloval o kandidaturu na prezidenta, ale nesehnal dostatek podpisů. Podle Špačka je to karma.

[chooze:article;value:480123]

​Jeho otázky nejsou úplně standardní, mnozí to považují za "trolling", tedy že si z nich svým způsobem dělá legraci. Špaček to tak ale nevnímá. "Zjistil jsem, že všichni politici jsou vlastně velmi příjemní lidé, možná jsou i lepší lidé než ostatní," překvapil.

Mladý youtuber se velmi často politikům svěřuje se svými tajemstvími, někdy až intimními. Oni mu prý občas oplácejí stejnou mincí. "Alena Schillerová mi prozradila, že má cukrovku, což si myslím, že je od ní velmi statečné. Andrej Babiš mi zase prozradil, jak to bylo s kauzou Čapí hnízdo. Takže já jako jediný vím, jak to bylo doopravdy. Vypnuli jsme i kamery, takže si myslím, že mu můžu věřit," tvrdí Špaček.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.