Na silnicích a chodnících hrozí nebezpečí! Meteorologové varují před ledovkou

V Čechách a na severozápadě Moravy se v noci ze čtvrtka na pátek bude tvořit ledovka. Podle Českého hydrometeorologického ústavu jsou vznikem ledových ploch ohroženy Karlovarský, Plzeňský, Ústecký, Liberecký, Jihočeský, Královéhradecký a Pardubický kraj.

Ledovka může vznikat také v kraji Vysočina a na severozápadě Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Výstraha platí od čtvrteční osmé hodiny večerní do páteční deváté hodiny ranní.

[chooze:article;value:486675]

"Mimořádně jsme s ohledem na lokálně slabší mrznoucí mrholení vydali výstrahu před ledovkou. Situace je velmi zapeklitá a nikoli typicky ledovková. Například není žádná teplejší vrstva ve vyšších vrstvách atmosféry," informovali meteorologové na twitteru.

​Lidé by si měli dát pozor na uklouznutí. Hrozí také komplikace v dopravě. "Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně. Počítat s prodloužením doby jízdy," varovala mluvčí ústavu.

Česko trápí ledovka. Desítky lidí po pádech skončilo v nemocnici:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.