Žena (†38) záhadně zemřela ve svém bytě. Našli ji tam až po třech letech

Přátelé popisují Joyce jako oblíbenou, krásnou, zábavnou mladou ženu, které svět ležel u nohou. I tak po ní téměř nikdo nepátral, když v roce 2003 přestala komunikovat a nikdo ji od té doby neviděl. Její tělo se našlo po třech letech u ní doma v Londýně na gauči před televizí, která pořád běžela, a bylo obklopené zabalenými vánočními dárky.

Joyce se narodila v Londýně v roce 1965 v přistěhovalecké rodině. Její otec pocházel z Afriky, zatímco matka z Indie, píše deník Sun. Ta však zemřela, když Joyce bylo 11 a od té doby ji vychovávaly její čtyři starší sestry. Ze školy odešla v 16 letech, obklopila se přáteli z hudebního průmyslu a svůj čas trávila plachtěním na lodi a v nablýskaných nočních klubech.

Díky svých kontaktům se vídala s hvězdami jako je Stevie Wonder, chodila s poslancem nebo manažerem turné zpěvačky Betty Wrightové Alistairem Abrahamsem. Ten o ní prozradil, že nikdy nemluvila o své minulosti.

[chooze:article;value:572788]

​V roce 1985 začala pracovat v investiční svěřenecké společnosti a později nastoupila do finančního oddělení v Ernst & Young. V roce 1990 se zúčastnila koncertu za svobodnou Jihoafrickou republiku Nelsona Mandely ve Wembley, kde se díky Alistairovi setkala jak s bojovníkem za svobodu, tak i dalšími osobnostmi.

Vše nasvědčovalo k tomu, že povede úspěšný život. To se však změnilo v roce 2001, kdy dala z neznámých důvodů výpověď v práci. V této době také přestala komunikovat s rodinou i přáteli a uzavřela se před světem. Její sestry si dokonce najaly soukromého detektiva, který ji však nevypátral. Velkou roli měli v jejím životě partneři a vše naznačuje, že byla obětí domácího násilí.

​"Chlapi na ni tak těžce doléhali a nechtěli ji pustit. Mohu si jen myslet, že se izolovala od rodiny kvůli chlapovi, kterého si vybrala. Možná se styděla za situaci, do které se dostala. Jít do ženského útulku by pro Joyce byla velká věc," řekla deníku Guardian její blízká kamarádka Catherine Clarková.

Zhoršilo se jí i zdraví – měsíc před smrtí začala zvracet krev a lékaři zjistili, že má žaludeční vřed. V nemocnili strávila dva dny. V únoru 2003 se přestěhovala do bytu nad nákupním centrem, kde bydlely přeživší domácího násilí. Tehdy se po ní slehla zem, a to až do ledna 2006, kdy do bytu kvůli nezaplaceným nájmům vešli pracovníci bytového fondu.

[chooze:article;value:576621]

V bytě objevili Joyce, jak leží na gauči před zapnutou televizí – respektive našli její tělo. Příčinu smrti neurčila ani pitva, jelikož ostatky byly "převážně kosterní". Předpokládá se, že dostala astmatický záchvat. 

​Sousedi si mysleli, že její byt je neobydlený, a zápach rozkládajícího se těla považovali za puch z odpadkových košů v budově. Podezřelá jim nepřišla ani neustále hrající televize, protože v domě byl často hluk. Sousedé nic neudělali, ani když se z jejího bytu začaly šířit štěnice a zamořovat ostatní byty.

Zástupci bytového fondu uvedli, že většinu jejích účtů pokryl příspěvek na bydlení. Joyce se rozhodli kontaktovat, až když jim přišlo upozornění, že se nahromadilo hodně nedoplatků.

Podle režisérky Carol Morleyové, která o Joyce natočila film Sny o životě, spočívala hlavní potíž v tom, že byla velmi oblíbená. "Tížilo ji, že byla tak krásná a byla velmi chytrá, mnohem inteligentnější, než dávala najevo. Myslím, že vedla několik životů," uvedla po rozhovorech s přáteli a bývalými partnery.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.