V Pardubicích někdo odložil čtyři krabice s koťátky. Jsou ve vážném stavu

Teď už jsou v dobrých rukou, některým koťatům jsou sotva tři týdny. Na čtyřech místech ve městě se jich během několika dnů někdo zbavil. 

U popelnic se našla i tři koťata, a to na Dubině u supermarketu, jsou to dvě holky a jeden kluk. "Přijali jsme celkem 17 vyhozených koťat," informovala vedoucí útulku Adriana Vávrová.

Některá trápil hlad, jiná nemoci, dvě skončila na podpůrné kyslíkové terapii. "Odložení zvířete tímto způsobem považujeme za týrání a předáváme to Policii České republiky," řekl mluvčí strážníků Jiří Sejkora.

[chooze:article;value:448939]

V útulku je najednou plno, ošetřovatelé se starají o dvě desítky koček, další už není možné přijmout. Během roku se podobná věc bohužel občas stane, ale tolik krabic se zvířaty za jediný týden strážníci do útulku ještě nikdy nepřinesli.

Útulek se prioritně musí starat o opuštěná a zraněná zvířata. Lidi, kteří přinesou kočky s tím, že se o ně už nepostarají, ošetřovatelé odmítnou. Majitelé by si proto v první řadě měli přiznat, zda na chov stačí, kočka s nimi totiž může žít až 20 let.

Strážníci věří, že viníky se podaří najít díky ve městě rozšířenému kamerovému systému.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.