Zemanův syn po letech na veřejnosti. Vyhublý a šedivý se krčil v koutě

[chooze:gallery;value:37547]

Zeman svého syna Davida představil jen stručně. Poté, co v angličtině přátelsky pozdravil maďarského premiéra Viktora Orbána a další politiky, kteří se oslavy zúčastnili, stroze oznámil i přítomnost rodiny. "Dovolte mi také přivítat moji ženu a syna," řekl.

Pohublý David Zeman seděl u slavnostní tabule několik míst od svého otce a v šedém obleku a se svěšenými rameny se krčil u stolu. Bylo to po dlouhé době, co se objevil na veřejnosti. Aktuálně působí jako lékař a přednáší na Lékařské fakultě univerzity v Ostravě.

​Do pozornosti médií se ale dostal už před lety. Jak připomíná deník Extra, stalo se tak zejména v roce 1996, kdy se pokusil o demonstrativní sebevraždu. Exprezident tehdy svalil vinu na média s tím, že jeho syn zřejmě nedokázal snášet jejich tlak. Od té doby se netají tím, že novináře nemá v lásce.

[chooze:article;value:576158]

Matkou Davida Zemana je exprezidentova první žena Blanka Zemanová, se kterou byl ženatý v letech 1971 až 1978. Deníku Blesk v roce 2012 řekla, že Zeman na svého syna "celou dobu kašlal".

​Podle Zemana ale bylo všechno jinak. "Když jsem se rozvedl, použila (Blanka) bohužel dítě jako nástroj odvety, takže jsem syna, ač jsem se toho soudně domáhal, několik let neviděl. Když od matky odešel, znovu jsme se sblížili," řekl tehdy.

Kromě Davida má Zeman ještě dceru Kateřinu. Ta na oslavě jeho 80. narozenin kvůli pracovnímu vytížení nebyla. Navíc by to údajně ze Španělska, kde nyní žije, ani nestihla včas. Zemanova současná manželka Ivana a matka Kateřiny si oslavu ujít nenechala.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.