Rodiče ukázali video s Martínkem. Udělal neuvěřitelný pokrok

[chooze:gallery;value:34655]

​Bosé nožky, ponožky místo na nich navlečené na rukách, radostný hlasitý smích, převalování na posteli a všude kolem plyšoví kamarádi. Tak teď vypadá život Martínka Zatloukala, který na začátku roku podstoupil ve Francii několikahodinovou operaci. Rodina zveřejnila video, jak se Martínkovi daří.

"Ponožky na rukou nejsou omyl, je to proto, že Martínek si neustále žmoulá a cucá ruce," vysvětlil TN.cz se smíchem tatínek Tomáš Zatloukal. Podle jeho slov je Martínek velmi veselé dítě. Má ale také mnoho povinností, především rehabilitace a různé druhy cvičení, na které jezdí několikrát týdne. "To má na starosti hlavně maminka," podotkl dále chlapcův otec. 

[chooze:article;value:554550]

"Dělá velké pokroky, neustále posiluje svaly, pokouší se sedat, ale to je samozřejmě v začátcích, ještě to bude trvat. Ale ty pokroky jsou u něj veliké," dodal Tomáš Zatloukal.​

Příběh dvouletého Martínka Zatloukala loni na podzim obletěl celé Česko. Díky štědrým dárcům se podařilo vybrat přes 150 milionů korun. V prvních týdnech letošního roku pak byl chlapečkovi v univerzitní nemocnici v Montpellier ve Francii aplikován lék Upstaza. "Zjednodušeně řečeno mu byl vpraven injekčně na čtyřech místech," informoval tehdy web Donio.cz, přes který se vybírala sbírka. 

Martínek na svou operaci potřeboval zhruba 100 milionů korun. Rodina již dříve avizovala, že zbylé peníze věnuje dalším nemocným dětem. Prvním byla 9letá Markétka, která po komplikovaném porodu skončila s ochrnutou rukou a musela na operaci do Vídně. Více jsme o jejím případu psali v tomto článku na TN.cz.  

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.