Kamarádka Ptáčka vyvrací slova vdovy: Radek žádnou vážnou nemocí netrpěl

Po zesnulém Radku Ptáčkovi, který začátkem září spáchal sebevraždu, zůstala žena a tři děti. Kamarádky vdovy Hany Ptáčkové na rodinu založily sbírku, kterou sama Ptáčková kvůli kontroverzním reakcím zrušila. Zmínila ale, že její muž prodělal před šesti lety závažné onemocnění. "To mělo za následek chronické zdravotní potíže, které se postupem času nezmenšovaly," uvedla Ptáčková na Doniu

O boji psychologa se zdravotními problémy podle ní měli vědět jen jeho nejbližší. "Bojoval se svými vnitřními démony statečně, ale svůj boj nakonec vzdal," napsala vdova.

[chooze:article;value:573625]

​S tím nesouhlasí jeho blízká kamarádka Jana. "Je nehorázné, co manželka Ptáčka i ředitelka školy tvrdí, a jak se z Radka snaží udělat nesvéprávného člověka a ke všemu pomalu na smrt nemocného! Radek Ptáček netrpěl žádnou vážnou nevyléčitelnou a život ohrožující nemocí," řekla Expresu

Radkovy potíže podle ní nebyly vůbec závažné a s psychikou problémy rozhodně neměl. "Psychicky byl v pořádku, neměl démony. Jediný 'démon' byl jeho stihomam, že nechce, aby jeho děti zažily rozvrácenou rodinu," tvrdí Jana.

[chooze:article;value:573975]

​Podle ní byl psycholog nespokojený v manželském vztahu. V červnu měl Janě poslal Ptáček zprávu popisující situaci, kdy chtěl se svou ženou řešit problémy a setkal se prý s nepochopením. Jana proto poukazuje na dlouhodobé neshody v jejich manželství. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.