Fiala oslaví 60, Babiš 70 o den později. Zvláštní shoda okolností, říká premiér

Přestože Fiala své narozeniny údajně moc neprožívá, kvůli těm 60., které oslaví v neděli, se oslavu uspořádat chystá. "Teď i tak trošku cítím nějakou povinnost pozvat přátelé a kolegy a nějakým způsobem s nimi poděkovat za těch 60 let," řekl.

"Každý den, který jsem prožil, tak vnímám s vděčností. Pro mě to není žádné trauma, já mám radost z toho, co jsem mohl prožít, jsem za to vděčný a doufám, že mně budou dopřány ještě další roky. Takže moc nebilancuji, ale samozřejmě, hodně lidí mi to připomíná tím, že už pomalu začínají přát," dodal.

[chooze:article;value:571423]

Zajímavostí je, že jen o den později kulatiny oslaví i jeho politický sok Andrej Babiš. "Já jsem se tím moc nezabýval, ale zaznamenal jsem to. Je to zvláštní shoda okolností," komentoval skutečnost. Předseda hnutí ANO oslaví sedmdesátiny, společná oslava se ale vzhledem k vzájemné nevraživosti předpokládat nedá.

Mít narozeniny prvního září ale pro premiéra údajně nebylo něco, za co by byl jako malý rád. "Všichni říkali, tak ty jsi byl vlastně předurčen k té dráze rektora, ministra školství, kdo jiný než ten, kdo má narozeniny prvního září. Ale já musím říct, že v dětství to zase tak příjemné nebylo," vzpomínal.

[chooze:article;value:564917]

"Mně to nikdo nevěří, ale já jsem se školami měl spíš potíže. Já nejsem typ, který by chodil nějak rád do školy, zvláště v komunistickém čase. A narozeniny byly spojeny s koncem prázdnin a s prvním dnem školy, takže pro mě to úplně vrcholná radost nebyla. Teď už bych řekl, že to je postupem let lepší," vysvětlil.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.