Muž ohrožoval policejní vrtulník laserem, stroj pomáhal při bezpečnostní akci

Policisté na pražské magistrále svedli tři pruhy do jediného a v něm kontrolovali projíždějící řidiče. Hlídky ale nakonec neřešily jen je. "Na celou akci ze vzduchu dohlížel policejní vrtulník, který byl v průběhu toho oslněn zeleným laserem," řekl policejní mluvčí Richard Hrdina.

​Policistům ve vzduchu se ve spolupráci s těmi na zemi podařilo určit, odkud laser svítil. Jak se ukázalo, nešlo o dětskou legrácku.

"Kolegové okamžitě vyrazili na místo, odkud laserový signál vycházel a zadrželi tam pětašedesátiletého muže, jenž se k tomuto činu doznal," upřesnil Hrdina.

[chooze:article;value:489727]

Jaké bylo asi jeho překvapení, když mu policisté záhy zazvonili u dveří a poté mu sdělili podezření z trestného činu obecného ohrožení, za které mu hrozí v případě prokázání viny a odsouzení až osmileté vězení. Zadrženému pravděpodobně vadil hluk létajícího vrtulníku.

Policisté během pátečního večera zaznamenali také několik telefonátů od naštvaných lidí, kteří si stěžovali, že je ruší hluk vrtulníku, a že policisté o něm nedali dopředu vědět. Přitom příprava bezpečnostně dopravní akce je do poslední chvíle, z logických důvodů, utajena.

Při dopravní akci policisté rozdali za jediný večer pokuty v celkové výši přes 160 tisíc korun. Většinou šlo o přestupky, například o nezapnuté pásy nebo špatný technický stav vozidla. "Dále bylo zjištěno několik osob pod vlivem alkoholu, ať už v přestupkové, nebo trestní rovině. Jeden z řidičů byl na místě zadržen," dodává Hrdina.

Dechová zkouška u jednoho z řidičů naměřila přes 1,2 promile alkoholu. U dalšího řidiče policisté odhalili, že řídil pod vlivem marihuany.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.