Řetězec Kaufland přichází s neobvyklou změnou. Je to pro zdraví zákazníků, tvrdí

Společnost Kaufland na Slovensku spouští neobvyklý projekt. V prodejnách tam zákazníci od 11:00 do 12:00 nakoupí v naprostém tichu. Na novinku upozornil web tvnoviny. Vypnuta bude hudba i reklamní spoty, řetězec tak chce omezit zbytečné podněty.

"Společnost Kaufland se dlouhodobě věnuje tématu podpory zdraví, a to nejen toho fyzického, záleží nám i na zdraví mentálním. Aby si naši zákazníci mohli při nákupu potravin oddechnout od množství stimulů, které jsou všude kolem, každý den na hodinu vypneme hudbu i zvukové reklamní spoty, a to ve všech prodejnách po celém Slovensku," sdělila mluvčí společnosti Lucia Vargová.

[chooze:article;value:567997]

​Obchodní řetězec na svých stránkách cituje také psychologa Michala Baču z Ligy za duševní zdraví. "Ticho má totiž významný pozitivní vliv na lidský mozek, pomáhá snižovat hladinu stresových hormonů a rovněž může podpořit regeneraci mozkových buněk," tvrdí Bača s tím, že je důležité naučit se opět si užívat ticho.

V Česku se zákazníci hodiny ticha v supermarketech Kaufland zatím nedočkají. "V současné době podobnou aktivitu na našich prodejnách neplánujeme," sdělila TN.cz mluvčí Renata Maierl.

Slevy, které nebyly. Obchodní řetězce v Česku dostaly obří pokuty (7/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.