Takhle Putina dlouho nikdo neviděl. Ukrajinské úspěchy ho rozzuřily doběla

Ukrajinská armáda v posledních týdnech překvapuje, a to i Putina. Dostala se do ruské Kurské i Lipecké oblasti. Čtyři ruští představitelé řekli webu The Kozlovpaper, že ukrajinský vpád přišel jako "facka do tváře" prezidentu Putinovi.

"Šéf byl ve špatné náladě… Takový asi nebyl od doby, kdy byla naše armáda na podzim roku 2022 donucena ustoupit z Chersonu," řekl ruský činitel, který kvůli citlivosti tématu zůstal v anonymitě.

[chooze:article;value:569011]

Ruský představitel incident charakterizoval jako neúspěch a naznačil, že by za něj mohl být odpovědný náčelník generálního štábu Valerij Gerasimov. Údajně odmítl varování ruských tajných služeb o shromažďování ukrajinských vojáků poblíž hranic už dva týdny před začátkem útoku.

Na YouTube, v nezávislých ruských médiích, jako je The Moscow Times, i kanálech na telegramu se šířily zprávy a videa, ze kterých bylo zřejmé, že Ukrajinci zaskočili i ruskou armádu.

Před ukrajinskou ofenzivou se museli obyvatelé okresu Sudžanskyj v Kurské oblasti evakuovat sami. "Naši příbuzní, manželé a sousedi brání Donbas. Ztratili jsme naši zemi, naše domovy, utekli jsme před ostřelováním, mnoho z nás bez dokumentů. Chceme požádat o pomoc, zůstali jsme sami," říkají v prohlášení určenému Putinovi.

[chooze:article;value:568659]

Úředník, který promluvil pro The Kozlovpaper, tvrdí, že v ruských regionech je pro obyvatelstvo nebezpečno. "Takto se země, která je přesvědčena o svém vítězství, nechová," řekl.

"Nazval bych to PR akcí. Převzít toto území pod dlouhodobou kontrolu, když je na jiných částech fronty spousta výzev, není pro Ukrajince praktické," domnívá se izraelský vojenský expert David Sharp.

Putinův stav se prudce zhoršil. Při jednání se olizoval, oko mu cukalo (8/8/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.