Zoo Praha přivítala nové obyvatele: Šelmy fosa. Vrátil se i ztracený fenek

Sameček přicestoval ze zoo v Paříži. Samička, která je zatím v karanténě, je z Německa. V zoo doufají, že by se z nich v budoucnu mohl stát pár, který přispěje k zachování ohroženého druhu. "Nyní jsou to zvířata, která jsou ještě mladá a na první mláďata si ještě budeme muset počkat," řekl náměstek Zoo Praha Jaroslav Šimek.

Tuto šelmu si můžete pamatovat například z filmu Madagaskar, kde představovala obávaného nepřítele lemurů. "Je to ta největší a taky jediná z madagaskarských šelem, která se živí lemury. Dokáže ulovit v podstatě jakéhokoliv lemura na Madagaskaru," doplnil Šimek.

[chooze:article;value:563660]

​Návštěvníkům se nový přírůstek v zoo líbí a moc dobře si ho z pohádky Madagaskar pamatují. Ve filmu šelmy vypadaly hrůzostrašně, ale ve skutečnosti jsou jen dvakrát větší než kočky domácí.

"Fosy jsou v přírodě na Madagaskaru víceméně samotářská zvířata, když pominu matku s mláďaty, a obě pohlaví se setkávají pouze v období páření," vysvětlil Šimek. V dohledné době budou tedy jak Tiak, tak Harana v samostatných prostorech.

Zoo slavila také návrat ztraceného fenka, který se ztratil ve středu a v pátek odpoledne se ho podařilo odchytit v Podhoří v pražské Troji.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.