Rodiče zmizeli při záchraně dcery. Policie našla v jezeře samotné čtyřleté dítě

Na jezeře Mikołajskie probíhá už druhý den velká pátrací a záchranná operace. Policie, hasiči a plavčíci se snaží najít dva dospělé, kteří byli předtím na lodi se svou čtyřletou dcerou. Holčičku se jako jedinou podařilo zachránit, uvedl polský web PolsatNews.

Informaci o tragédii na jezeře v oblasti Mazury dostaly záchranné složky v úterý kolem 12:30. Svědci popsali, že ve vodě plave opuštěná 4letá holčička v záchranné vestě. Dítě bylo v pořádku a bylo převezeno do nemocnice na pozorování.

Podle svědků byla dívenka na jezeře s dvěma dospělými, které se ale během úterní pátrací akce nepodařilo najít. Paulina Karová z okresního policejního ředitelství v Mrągowě uvedla, že jednou z osob byla určitě matka holčičky. Jaký byl vztah muže k dítěte není jasné. 

[chooze:article;value:565988]

​Hasič Bartłomiej Nalazek polským médií sdělil, že podle zprávy, kterou hasiči dostali, "k incidentu došlo v důsledku srážky dvou motorových člunů." Dle další verze dívka uklouzla, spadla do vody a dospělí se jí vydali na pomoc.

Marné pátrání 

Hledání komplikuje fakt, že nelze určit přesné místo, kde se tragédie stala. Hasiči ale již identifikovali oblast, kde by mohli dospělí být. Kromě hasičů a policistů se na akci podílejí i potápěči.

Pátrání bylo v úterý večer kvůli tmě přerušeno a pokračovat má ve středu, popsal web Interia. Šance na záchranu dvou dospělí jsou ale minimální.

Nebezpečí může číhat i na Máchově jezera. Kvůli silnému větru se tam málem utopil 14letý chlapec (7/24):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.