Žena kvůli klimatizaci v Turecku skončila v nemocnici. To jsem ještě nezažila, říká

Liana Fosterová si plánovala užít krásy Turecka ve společnosti své maminky. Hned druhý den po příjezdu se ale probudila s bolestí v krku poté, co celou noc spala při zapnuté klimatizaci. "Myslím, že během spánku dýchám pusou. Klimatizace byla nastavena na velmi nízkou teplotu. Proto jsem onemocněla," citoval Fosterovou deník Mirror.

Fosterová nechtěla jít k hotelovému lékaři, jelikož to pro ni bylo příliš drahé. Rozhodla se tedy počkat. O den později se ale situace ještě zhoršila. "Byla jsem opravdu unavená, nemohla jsem jíst ani pít. Myslela jsem si, že mám zase covid," doplnila žena.

[chooze:article;value:565546]

Maminka našla Fosterové na mandlích bílé skvrny. Britka tak nakonec zašla do nemocnice, kde jí diagnostikovali angínu. Musela zde strávit několik hodin na kapačkách. "Řekli mi, že je to opravdu vážný případ, a potvrdili, že to může být z klimatizace, která v hotelech nebývá udržovaná," uvedla.

I nadcházející dny byly z hlediska léčby pro Lianu nepříjemné. "Vzhledem k tomu, že jsem nemohla brát prášky, museli mi dávat dvakrát denně injekce," uvedla pro UNILAD.

Liana se následně cítila lépe a mohla začít užívat antibiotika v tabletách. "Angínu už jsem měla, ale nikdy to nebylo tak hrozné. Věřím, že kdybychom nespali s klimatizací, tak by se to nestalo. Ostatním tedy doporučuji, aby si něco podobného dvakrát rozmysleli," varovala.

Nebezpečí během tropických teplot: Dejte si pozor na alkohol a klimatizaci (28/6/2024):

 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.