Nová konkurence pro oblíbené fastfoody. Do Česka míří legendární značka

[chooze:gallery;value:36542]

Wendy's, ikonická globální značka restaurací rychlého občerstvení, v úterý oznámila vstup na český trh. Česká republika bude v první vlně zemí plánované evropské expanze. Od roku 2025 by pak chtěla společnost po celé Evropě otevřít stovky restaurací.

"Česko je díky svému silnému trhu, velké tradici rychlého občerstvení a výborné geografické poloze ideální základnou pro naši expanzi v Evropě. Proto jsme také Českou republiku zařadili mezi několik prvních zemí, kam chceme expandovat," uvedl Michael Clarke, manažer Wendy's pro Evropu.

"Motivoval nás také velmi pozitivní ohlas nedávné akce na velvyslanectví USA v Praze, kde jsme aktivně oslovovali zájemce o franšízu. A určitě budeme rádi, když se nám ozvou i další lidé a firmy, kteří s námi budou chtít spolupracovat a v Česku provozovat restaurace pod naší značkou,“ dodal.

[chooze:article;value:551513]

Společnost Wendy's sídlí ve Spojených státech a v roce 2021 vstoupila na trh ve Velké Británii. Tam by do konce roku chtěla otevřít 50 restaurací. Do budoucna bych jich mělo být až 400.

Kromě Česka by měl řetězec zamířit také do Španělska, Francie, Portugalska, Irska, Severního Irska, Rumunska a Polska. V Irsku a Rumunsku by se první restaurace měly otevřít už příští rok.

V minulém roce na český trh vstoupil fastfood Popeyes, který se zaměřuje především na kuřecí maso. Na Václavském náměstí v Praze se před jeho vchodem tvořily dlouhé fronty ještě několik týdnů po otevření. 

​Zoufalý nedostatek kuchařů, restauratéři je shánějí i ve školách (05/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.