Stařenka požádala mladíka o podání deštníku. Pomohl, ale zároveň ji okradl

Stařenka šla centrem Harrachova, opírala se o hole a deštník měla v batohu na zádech. Když se rozpršelo, oslovila mladého muže, jestli by jí nepomohl deštník z batohu vyndat. Ten jí velmi ochotně vyhověl a batoh otevřel. Když jej prohledával, zaujala ho peněženka. Zmoklé seniorce pak deštník podal, ta mu za to poděkovala a že byla okradená, zjistila, až když vešla do obchodu, kam měla namířeno.

[chooze:article;value:557447]

​Policisté začali po muži pátrat a objevili ho na kamerových záznamech. Při výslechu se jim přiznal. Je z Opavska a v Harrachově pracuje v jednom z ubytovacích zařízení. Policistům řekl, že se mu ve zlomku vteřiny naskytla příležitost a špatně se rozhodl. Stařence chce dát dva tisíce korun a napsat jí omluvný dopis.

"36letý muž odcizil spolu s peněženkou částku 1 200 korun a v této souvislosti se už zodpovídá z přečinu krádeže," řekla policejní mluvčí Ivana Baláková. Případ půjde před soud a muži hrozí za okradení stařenky až dvouleté vězení.

Lidi tento čin pohoršil. "Je to nelidskost a vůči starým lidem nemá dnešní generace vůbec žádnou úctu," řekla žena v anketě pro TV Nova. "Kdybych takového člověka chytil, tak bych ho asi ušlapal," rozčílil se muž.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.