Osmiletý chlapec dostal ve škole jahodu a snědl ji. Krátce nato zemřel

Osmiletý chlapec z Madisonville v Kentucky se před dvěma týdny ve čtvrtek účastnil školní dobročinné akce. Při ní se dostal k několika jahodám, na kterých si pochutnal, píše portál 14News.

Jen o pár hodin později se mu však udělala vyrážka. Jeho rodina mu nejprve dala prášky proti alergii a uložila ho do studené vody, aby vyrážku zmírnila. Když ho ale o den později nemohli rodiče probudit do školy, urychleně s ním vyrazili do nemocnice.

[chooze:article;value:530953]

V nemocnici bohužel přes usilovnou snahu lékařů zemřel. Jeho úmrtí začala vyšetřovat policie, které lékaři sdělili, že po požití jahod přijali i další pacienty s prudkou reakcí, nikdo další ale nezemřel, uvedl portál USA Today.

Tamní hygienici proto ihned vydali varování před závadným ovocem. Vzorky jahod také vzali do své laboratoře, aby zjistili, co stálo za prudkou reakcí u chlapce i dalších pacientů. Jahody podle hygieniků pocházely z amerických farem.

Prvotní odhady, že jahody byly potřené drogou, hygienici vyvrátili. "Není jediný důvod se domnívat, že v tomto incidentu figuroval fentanyl nebo jiná narkotika," uvedl podle 14News madisonvillský policejní náčelník Jason McKnight. Přesná příčina zdravotních komplikací se ale stále vyšetřuje. 

Chlapec vlezl do automatu s plyšáky. Ven se mu nechtělo, vytáhnout ho musel policista (2/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.