Učitel na lyžáku zneužil 17 nezletilých chlapců. Soud mu teď snížil trest

Učitel z prešovské základní školy měl na lyžařském kurzu v roce 2019 sexuálně zneužít 17 nezletilých chlapců. Krajský soud v Košicích ve čtvrtek definitivně 40letého kantora poslal na čtyři roky do vězení, informuje web tvnoviny.sk

Otřesný případ se stal ve středisku Hnilčík u Spišské Nové Vsi na východě Slovenska. "Byl to zkušený, oblíbený učitel tělesné výchovy a informatiky. Chtěl bych vyjádřit obrovskou lítost nad tím, co se stalo," řekl tehdy pro TV Markíza ředitel školy.

Na zájezdu se tehdy 36letý pedagog údajně opil a pak navštěvoval žáky sedmé třídy, kteří už měli na pokojích spát. 

[chooze:article;value:521766]

​Na dvanácti- a třináctiletých žácích podle soudu vykonával sexuální praktiky. Zatímco se uspokojoval, dotýkal se dětí údajně i na intimních partiích. Rozsudek soudu uvádí, že tím zneužil jejich bezbrannost a jeho chování traumatizovalo jak dospívající děti, tak celé jejich rodiny. Obviněný učitel se konečného rozhodnutí u soudu rozhodl neúčastnit. 

Případ se uzavírá po čtyřech letech. Od soudu prvního stupně odešel v březnu 2022 s trestem čtyř a půl let vězení s nejnižším stupněm ostrahy, ve čtvrtek mu ho soud snížil o půl roku. Muž musí také podstoupit ambulantní sexuologické léčení. 

Muž v Ostravě údajně zneužíval chlapce. Měl je lákat na různé dárky (10/2023): 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.