Děsivá vražda pětiletého předškoláka. Na ulici ho měl pobodat 71letý senior

Brutální zločin se stal ve středu dopoledne v Poznani. Po ulici tam krátce po desáté hodině v doprovodu učitelek šla skupina předškoláků. Poklidná vycházka se během okamžiku proměnila v horor.

Na skupinu se zničehonic vyřítil útočník, kterým měl být 71letý muž. Jedno z dětí, pětiletého chlapce, agresor bodl nožem do hrudi. Z místa následně utekl. Podle portálu Polsat News útočník napadl pouze chlapce, na ostatní z dětí se ani nepodíval.

Ihned po útoku přivolaly učitelky chlapci na pomoc sanitku. "Dítě bylo okamžitě převzato do péče záchranářů. Při odvozu ještě chlapec jevil známky života," uvedl podle televize TVN24 mluvčí záchranářů Jakub Wakuluk.

[chooze:article;value:498116]

Pobodaný chlapec ale bohužel neměl štěstí. Vážnému zranění krátce po převozu do nemocnice podlehl.

Seniora, který je z děsivého činu podezřelý, policisté zadrželi po krátké honičce. Dopadla jej policistka, která v tu chvíli byla mimo službu. "Naše policistka na místo dorazila jen pár sekund po činu a útočníka povalila. Pomohl jí náhodný kolemjdoucí, který mu vytrhl nůž z ruky," řekl polské televizi mluvčí poznaňských policistů Andrzej Borowiak.

Domnělému útočníkovi museli nakonec také pomáhat záchranáři kvůli vyraženému dechu. Policisté nyní vyšetřují, co se přesně stalo a co útočníka k nepochopitelnému činu vedlo. Podle prvotních prohlášení mezi podezřelým a obětí nebyl žádný příbuzenský vztah.

Hádka v centru Prahy vyvrcholila pobodáním. Muž skončil v nemocnici:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.