Bohumín dražil zapomenutá kola. Zájemci si výhodně přišli i na dražší kousky

Nové kolo si přišla do aukce koupit i paní Zuzana. To její jí totiž loni ukradli. Tentokrát byla úspěšná. Vyvolávací cena kola, o které měla zájem, byla pět tisíc korun. "Dala jsem 7 600 korun. Mohlo by to být míň, ale jsem spokojená," řekla Zuzana televizi Nova.

Souboj o kolo byl ale náročný. Zájemců bylo více. "Nechal jsem to slečně, protože jsem viděl, že o něj stojí," vysvětlil další přihazující, proč už nešel nad Zuzaninu nabídku.

[chooze:article;value:524731]

​Nakonec to byla vůbec nejdražší vydražená položka. Nabízely se většinou levnější kousky. Jeden ze zájemců vydražil kolo za dvě stě korun, chce ho mít jako náhradní. Další muž pak získal kolo za dva tisíce pro manželku, byl jediným, kdo o něj stál.

Elektrokolo nikdo nechtěl

Elektrokolo, které se do dražby dostalo, mělo být největším tahounem. Jeho vyvolávací cena byla 5 000 korun, nakonec jej ale nikdo nechtěl. Za prodaná kola poputuje do městského rozpočtu i tak bezmála 24 tisíc korun. S nevyzvednutými koly si vedení města přitom dlouho nevědělo rady.

"Peníze půjdou do městského rozpočtu. Poměrně často se nám stává, že cykloboxy, které jsou limitovány využitím na 22 hodin, zůstávají uzamčeny," vysvětlila tisková mluvčí města Jana Končítková.

[chooze:article;value:523313]

​Pokud si majitel kolo po této době nevyzvedne, dostane jej na starost městská policie, ta potom čeká na majitele. "Pokud si ho nevyzvedne po dalších čtrnácti dnech, tak kola převážíme na městský úřad," uvedl zástupce ředitele MP Bohumín Petr Vachtarčík. 

Po dalším měsíci pak propadá kolo obci, která ho může vydražit. Ještě před tím ale kola zkontrolují policisté, zda nejsou kradená. Kola se přitom draží jen zřídka. Radnice dávají do dražeb spíše auta a vraky odtažené z parkovišť a ulic.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.