Neúspěšné pátrání na Chrudimsku. Ortézu spadlou z nebe se nedaří najít

Najít jehlu v kupce sena je obtížné, ale objevit ortézu na zahradách a polích se zdá být ještě složitější. Strážníci vyzvali obyvatele, aby se podívali na zahrady a střechy svých domů, a chvíli se zdálo, že pátrání po zdravotnické pomůcce nebude zase tak složité.

Ortéza žádné škody nezpůsobila. Uplynul měsíc a nikdo ji ve Žďárci neobjevil. "Mělo by se jednat o speciální ortézu lýtkovou černé barvy a dlouhou 40 centimetrů," popsal vrchní strážník skutečské městské policie Tomáš Brokl.

[chooze:article;value:520870]

Chránič nohy je dělaný na míru a vyšel na 20 tisíc korun. Incident se stal při tandemovém seskoku při rychlosti 250 kilometrů v hodině. Pomůcka se z nohy zřejmě sesunula, když se otevíral padák.

Parašutisté dali strážníkům původně informace, že předmět spadl patrně do katastru obce. Hlídka prohledala i louky za ní, ale nenašla nic. Je tak možné, že perimetr podcenili. Teď se pro změnu víc spoléhají na houbaře. Všichni doufají, že z lesa v košíku přinesou víc než jen hříbky a bedly. Stále platí, že kdo ortézu najde, měl by hned volat strážníky ve Skutči.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.