Dívenku první den školy srazil náklaďák. Skončila v nemocnici, řidič u psychologa

Hned první školní den museli v Pardubicích do akce záchranáři kvůli srážce dítěte a náklaďáku. Dívenku kolos srazil na přechodu v ulici Na Drážce. "Na místě před příjezdem hasičů zraněné školačce již poskytovali pomoc zdravotníci, a ještě předtím kolemjdoucí svědci," uvedli na facebooku pardubičtí hasiči. 

"Okamžitě po příjezdu jsme začali s asistencí záchranné službě. Hasič, člen intervenčního týmu, poskytl řidiči nákladního vozu psychickou pomoc," dodali.

Školačka při nehodě utrpěla středně těžká zranění. "Vysílali jsme dvě posádky Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje, kteří si dívku převzali do péče a následně byla transportována do traumacentra v Hradci Králové," řekla pro redakci TN.cz mluvčí pardubických záchranářů Alena Kisiala. 

[chooze:article;value:520794]

Pardubičtí hasiči apelují na žáky a studenty, aby si při cestách do školy dávali větší pozor. "Při chůzi po chodníku i na přechodu pro chodce nehrajte hry na telefonu, neposlouchejte muziku ve sluchátkách. Nechejte si to v klidu na doma nebo do bezpečí parku," upozornili. 

Kolaps dopravy v Praze o první školní den, u Vyšehradu lidé odcházeli ze stojících tramvají:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.