Zemřel Darren Kent z kultovního seriálu Hra o trůny. Herci bylo pouhých 36 let

Herec s britským původem Darren Kent zemřel podle agentury Carey Dodd Associates, která ho zastupovala, už v pátek 11. srpna. Informaci ale na twitteru zveřejnila až tento týden v úterý. 

"S hlubokým zármutkem vám musíme oznámit, že náš drahý přítel a klient Darren Kent v pátek pokojně zesnul. Po boku mu stáli rodiče a nejlepší přítel. Naše myšlenky jsou v těchto těžkých chvílích s jeho rodinou. Odpočívej v pokoji, příteli," napsala agentura. Bylo mu pouhých 36 let. 

Příčinu smrti agentura neupřesnila. Herce ale podle magazínu Variety dlouhodobě sužovaly zdravotní problémy – trpěl vážným onemocněním kůže, osteoporózou a artritidou.

[chooze:article;value:517991]

​Možná právě kvůli těmto potížím dokázal velmi přesvědčivě vdechnout život postavě chlapce Dannyho ve filmu Sunny Boy z roku 2012, který kvůli vzácnému kožnímu onemocnění nemohl chodit na slunce. Za tento skvělý výkon také obdržel ocenění. 

Svou zřejmě nejznámější roli ale získal až v roce 2014, kdy se objevil v jedné epizodě kultovního seriálu Hra o trůny. Zahrál si v něm pastevce, který tragicky přišel o dítě, a jeho ostatky přinesl dračí královně Daenerys v podání Emilie Clarkeové. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Darren Harper (@darrenpaulkent)

Lidé jej mohou znát také ze seriálů Les Misérables a Blood Drive nebo filmů Noční incident, Sněhurka a Lovec, Malý vetřelec či Dungeons & Dragons: Čest zlodějů, který měl premiéru letos na jaře. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.