Výbuch roztrhal půl chaty na Slovensku. Devět Čechů už měli pustit z nemocnice

"Já jsem slyšel to, že hadice plynové bomby byla ve sklepě natažená nahoru ke sporáku, oni si něco vařili na sporáku, potom odstavili plyn, šli do druhé místnosti a bouchlo to," popsal jeden z tamních obyvatel.

Výbuch roztrhal téměř polovinu chaty a na místo ihned zamířily všechny záchranářské složky i vrtulníky záchranné služby. Zraněno bylo devět lidí a z toho sedm dětí. Nejvážnějším zraněním byl podle mluvčího ministerstva zahraničí zlomený nos, což se při pohledu na zbořeninu chaty jeví jako zázrak.

[chooze:article;value:514839]

Pro ty, kteří nemuseli do nemocnice, zřídila obec náhradní ubytování. "Ve večerních hodinách se budeme rozhodovat, kde budou ubytovaní, jestli to bude potřeba ještě řešit. Zatím shromažďujeme ty, kteří nejsou zranění, i ty, které nám vrátí z nemocnice," sdělil přednosta obecního úřadu Lehota pod Vtáčnikom Pavel Herda.

Ubytování využili čeští horolezci až do čtvrtka. Čekali totiž na propuštění svých kamarádů z nemocnice. Jedná se o zbývající čtyři děti a jednu maminku. Slovenská policie dosud nemůže zjišťovat příčinu výbuchu, statik totiž ohledání místa prozatím zakázal.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.