Z elektrokola šlehaly plameny. Školákovi začalo hořet za jízdy

[chooze:gallery;value:31399]

​Bicykl se vznítil osmiletému chlapci v úterý v podvečer v plzeňské Schwarzově ulici. "Bylo to několik výbuchů za sebou, kusy létaly i 20 až 30 metrů daleko. Klučík naštěstí stihl hned na začátku utéct, takže se jemu ani mamince nic nestalo," popsala událost webu krimi-plzeň.cz svědkyně.

"Myslím, že spousta lidí si neuvědomuje, že to může být opravdu hodně nebezpečné," zhodnotila své poznatky žena.

[chooze:article;value:501227]

​Hasiči potvrdili, že cyklista stačil včas zastavit a vyvázl bez zranění. K prvotnímu hašení se odhodlal okolo jedoucí řidič, který měl k dispozici hasící přístroj.

"Hasiči po uhašení bateriového bloku vše zkontrolovali termokamerou," popsal událost mluvčí hasičů Petr Poncar.

Ani tím ale zásah neskončil. O několik desítek metrů dál museli hasiči pomáhat desetileté dívce, jejíž noha se zasekla v rozsoše větve na stromě ve čtyřmetrové výšce. Zachránci ji bez zranění snesli na zem.

Zároveň apelují na uživatele elektrokol a elektrokoloběžek, aby si dávali pozor. Při výběru mají upřednostňovat spíše značkové výrobky opatřené řádnými certifikáty.

Předzvěstí hrozících problémů může být zápach, kouř či mechanické poškození akumulátorů. Podobně jako nafouknuté baterie či zdroje elektrické energie s kterých uniká kapalina. Dopravní prostředky s elektrickým pohonem by rovněž neměly být vystaveny extrémně vysokým či nízkým teplotám nebo vlhkosti.

Požár elektrokoloběžky na Královéhradecku způsobil stotisícovou škodu (8/2022):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.