Cirk La Putyka rozhýbou písně Michala Horáčka. Vystoupí s nimi známé tváře

Neotřelé, originální a výjimečné – tak hodnotí představení desítky účinkujících zpěváků, akrobatů a dalších umělců, kteří se podílí na jeho tvorbě. "Tady vznikají věci, který bych si ani v nejbláznivějších snech nedovedl představit," říká například zpěvák Ondřej Ruml.

"Unikátní a výjimečný je to v tom, kdo se na jevišti objeví a v jaké podobě. Je propojení generací, uměleckých žánrů, ale i výrazových prostředků," dodává pak herec a režisér Rostislav Novák ml.

Celé vystoupení propojují písně a texty známého umělce Michala Horáčka, které originálně pojali slavní čeští a slovenští hudebníci.

[chooze:article;value:500332]

"Pracovala jsem na textu Z fotky mé mámy kape krev, ze kterého jsem vybrala jednu větu a dopsala jsem k tomu nové texty spolu s Vladimírem 518," popisuje tvůrčí proces slovenská zpěvačka Katarzia.

Na své si přijdou i milovníci akrobacie a tance. Představení je vhodné pro dospělé i děti. Originální inscenace už teď zaujala diváky, protože polovina termínů je vyprodaná.

[chooze:article;value:500342]

Premiéra unikátního představení proběhne ve středu v šapitó Azylu78 na pražském výstavišti.

Na více než hodinové vystoupení Cirku La Putyka, jehož partnerem je i nadace PPF, se mohou lidé přijít podívat tento měsíc v 7 různých termínech. Hrát se bude do 25. dubna.

Společnost PPF je majitelem televize Nova.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.