Odvážná seniorka vyfotila podvodníka přímo při činu. Obral ji o statisíce

Slovenská policie pátrá po finančním podvodníkovi. Ten vymámil ze seniorky 14 tisíc eur, tedy skoro 330 tisíc korun. Ženu muž podle informací policie původně kontaktoval telefonicky. Vydával se za jejího vnuka a tvrdil, že má velké finanční potíže a potřebuje pomoc.

Požádal ji, aby peníze vybrala z účtu a sešla se u nemocnice s jakýmsi panem Kovářem, kterému měla peníze předat. Údajný vnuk si prý pro peníze sám přijít nemohl.

[chooze:article;value:497559]

​Důvěřivá seniorka udělala přesně to, k čemu ji podvodník nabádal. S neznámým panem Kovářem se podle pokynů sešla u nemocnice na bratislavských Kramárech. Už v tu chvíli měla možná tušení, že neznámý muž není vůbec kamarádem jejího vnuka. Přímo při předávání peněz ho proto raději vyfotila. Po příjezdu domů kontaktovala dceru a zjistila, že se skutečně stala obětí podvodu.

Právě kvůli fotce se ale seniorka stala hrdinkou. Policistům tak výrazně pomůže s pátráním. Ti se teď ale obrací i na veřejnost. "V tomto ohledu Vás žádáme, abyste nás kontaktovali v případě, že máte informace o osobě na fotografii nebo skutečnostech týkajících se případu," vyzývají. Kontaktovat je lidé mohou na bezplatné lince 158, osobně na kterémkoliv policejním oddělení či přímo na facebookovém profilu Policie SR – Bratislavský kraj. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.