Matka se živila natáčením porna svých dětí, jednomu nebyly ani dva roky

Na otřesné záběry narazili australští policisté. Odhalení zločinu přes půl světa umožnila spolupráce v rámci Interpolu, o podrobnostech informovala Mezinárodní organizace kriminální policie na svém webu.

Vyšetřování začalo loni v prosinci, když australští policisté našli na darknetu, části internetové sítě využívané k nelegálním aktivitám, živě vysílané pornografické video se zneužitými třemi dětmi, z nichž jedno bylo batole. Záběry byly určené pro platící “zákazníky“.

[chooze:article;value:464151]

​Australané video nahráli do specializované databáze Interpolu, kterou používají při pátrání v případech zneužívání dětí kriminalisté po celém světě.

Asi po měsíci upozornila americká FBI na možnou totožnost jedné z pachatelek s tím, že jde o Kolumbijku. Oddělení Interpolu zabývající se zločiny páchaných na dětech shromáždilo další důkazy a předala případ kolumbijské policii.

Kolumbijci dovedli vyšetřování do konce, podle nich matka tří dětí a jejich teta vytvářely videa se sexuálním zneužíváním na objednávku zájemců ze zahraničí. Policisté obě ženy minulý týden zatkli na nejmenovaném místě v Kolumbii. Děti ve věku devatenácti měsíců, sedmi a devíti let skončily v péči lékařů a psychologů.

https://twitter.com/INTERPOL_HQ/status/1630331989776556032

“Tento otřesný případ ukazuje, že sexuální zneužívání dětí v přímém přenosu se neomezuje na žádný region, ale je celosvětové, a jako v tomto případě se obvykle týká velmi malých dětí,“ uvedl generální tajemník Interpolu Jürgen Stock. Dalším cílem detektivů je vypátrat “zákazníky“, kteří si videa objednávali.

Databáze Interpolu o sexuálním zneužívání dětí obsahuje přes 4,3 milionu snímků a videí a pomohla identifikovat více než 33 000 obětí a odhalit téměř 15 tisíc pachatelů po celém světě. Je do ní napojeno 68 zemí včetně České republiky, která ještě coby součást Československa patřila v roce 1923 k zakládajícím členům Interpolu. Česká policistka Šárka Havránková je v současné době jeho viceprezidentkou.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.