Vhození buly, návštěva Klubíčka i radnic. Petr Pavel vyráží do Karlovarského kraje

"Budu aktivní prezident, nikoli aktivistický," prohlásil generál Pavel krátce po zvolení. K jeho předvolebním slibům patřilo, že se bude chtít setkávat s občany. A teď začíná plnit svá slova, ještě než byl oficiálně uveden do funkce.

"Nejvíc mě bude zajímat, co obyvatelé Karlovarska považují za hlavní problémy, jak vnímají účinnost, nebo naopak neúčinnost vládních opatření a jak zabránit odcházení mladých lidí z regionu," říká Petr Pavel.

[chooze:article;value:489657]

​Ve středu má Pavel na programu setkání se zástupci kraje a samosprávy v Karlových Varech, Aši či Sokolově. V Chebu navštíví podnik BWI a mateřské centrum Klubíčko.

V 17:30 bude Petr Pavel v Karlových Varech slavnostně vhazovat buly během zápasu HC Energie Karlovy Vary vs. HC Sparta Praha. V 18 hodin se v karlovarské knihovně příští hlava státu setká s občany. O den později má v plánu navštívit Ostrov a Jáchymov.

Po volbách Pavel řekl, že plánuje navštívit regiony, kde měl převahu Andrej Babiš (ANO). A jedním z nich je právě Karlovarský kraj, kde získal Pavel v prezidentské volbě 49 procent hlasů. 

[chooze:article;value:489829]

​Až do inaugurace 9. března Petr Pavel oficiálně prezidentem není, k cestám za lidmi ale kompetence ústavního činitele nepotřebuje.

Petr Pavel, stejně jako Miloš Zeman, hodlá ve své funkci pravidelně navštěvovat jednotlivé regiony. Prý by to ale nemělo být tak finančně nákladné. V minulosti si totiž některé kraje stěžovaly, že je návštěvy hlavy státu stojí mnoho peněz.

 Petr Pavel oznámí plány na další týdny. Rád by vyrazil na cestu po regionech:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.