Kapela Mirai má nový hit. Při natáčení je překvapil dav lidí

V několika výstupech obohatila sobotní vysílání Víkendové Snídaně svou hudbou kapela Mirai, jedna z nejpopulárnějších současných českých skupin. O tom svědčí i ocenění, která si kapela Mirai v minulých letech vysloužila. Jsou totiž držiteli Českého slavíka i několika cen Anděl.

Ve Víkendová Snídaně však nebyli jen proto, aby divákům zahráli. S moderátory Danou Morávkovou a Janem Čenským také mluvili například o svých oblíbených jídlech. "Já naprosto zbožňuju buchtičky se šodó už od dětství. Vždycky mi připomenou výlety na hory, kde se servírovaly," podělil se zpěvák kapely Mirai Navrátil.

[chooze:article;value:489163]

V kapele hraje Navrátil už od jejího založení v roce 2014, s hudbou však začal mnohem dříve. "U mě to začalo tak ve třinácti letech, kdy jsem dostal svoji první hudební sadu, která mě podnítila ke hře na kytaru," zavzpomínal Navrátil.

Členové kapely promluvili i o své nové písničce, kterou teprve vydá jako singl, ale zahráli ji už na Nově. K ní nedávno natáčeli i videoklip, ke kterému si vybrali exotickou lokaci. "Natáčeli jsme ho na ostrově Gran Canaria na Kanárských ostrovech. Bylo to totiž levnější než v Kalifornii," žertoval Navrátil.

Natáčení na Kanárských ostrovech jim ale přineslo jedno příjemné překvapení. Do natáčení se zapojilo i překvapivé množství Čechů. "My jsme napsali na instagram, že zveme Čechy na Kanárech, ať s námi jdou natáčet, a ukázalo se jich hrozně moc. Přišli hlavně lidi, co tam jsou na Erasmu a na výměnných pobytech. Bylo to hrozně fajn," pochvaloval si natáčení Navrátil.

[chooze:article;value:475888]

Dokonce se tam potkali i se slavnou tváří českého punk rocku. Na Kanárských ostrovech byl ve stejnou dobu i baskytarista kapely Rybičky 48 Kuba Ryba. I na něj se mohou fanoušci v chystaném videoklipu těšit.

Na závěr se ve Víkendové Snídani uspořádala také malá překvapivá oslava. V úterý totiž své 39. narozeniny oslavil baskytarista Michal Stulík. Kolegové z kapely mu nejen zazpívali k narozeninám, ale také mu předali dárek v podobě nových bot.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.