V babyboxu ve Znojmě našli holčičku. Květuška byla oblečená jen do trika

Dvířka znojemského babyboxu klapla krátce před desátou hodinou večer. Někdo tam v tu chvíli vložil holčičku, kterou zakladatel sítě babyboxů v ČR Ludvík Hess pojmenoval Květuše. "Jméno dostala po dámě, jež se nevídaným způsobem zapsala do projektu babyboxů," vysvětlil svou volbu.

Službu ten večer měla zrovna dětská lékařka Kateřina Wojnarová, podle které dívenka vypadá zdravě. "Je asi dvoudenní a na sobě má tričko zřejmě po mamince, jinak je nahá. Je drobnější, tak do tří kilo, ale na pohled zdravá. Hned ji nakrmíme," řekla zdravotnice Hessovi krátce po vybrání miminka ze schránky.

[chooze:article;value:474365]

​Od posledního odložení dítěte do babyboxu ve Znojmě uplynula dlouhá doba, je to první případ od března roku 2015. Květuška je zároveň prvním letošním miminkem, které dvířky babyboxu vstoupilo do nového života.

"Přichází po delší pauze, naposledy bylo děťátko nalezeno 23. října 2022 na Praze 6," řekl Hess s tím, že se jedná už o 247. děťátko, kterému dal babybox druhou šanci. Aktuální skóre činí 135 odložených holčiček a 112 chlapců.

Tobiáš z Písku se vrátil do babyboxu. Odložili ho podruhé

V babyboxu písecké nemocnice se ocitl dvakrát stejný chlapeček (3/2022):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.