Seniorka se ztratila při houbaření. Policie radí, co v takové chvíli dělat

Byla to obří pátrací akce. Policie se nejdřív přesvědčila, zda žena není doma nebo na zahradě, a pak všichni vyrazili do lesa na jihozápad. Seniorka tam byla totiž na houbách i den před tím.

Ve vzduchu byly rázem dva drony s termovizí, připravený byl vrtulník. Hasiči a policisté s místními v rojnicích propátrávali těžko přístupný lesní terén.

Uplynuly dvě hodiny, když dobrovolná hasička ze Zdechovic na pomezí mýtiny a lesa seniorku našla – asi dva kilometry za obcí. Houbařka sice komunikovala a viditelně zraněná nebyla, ale bylo jasné, že je zmatená a podchlazená.

[chooze:article;value:576443]

​Hasiči ji zabalili do svých bund, naložili na nosítka a přenesli do vyhřáté cisterny. Ta na úzkých lesních cestách musela dlouho couvat, než dojela k sanitce.

Policisté tvrdí, že pokud už někdo sám vyrazí do lesa, měl by mít u sebe nabitý mobilní telefon. Zavolá si pak jednoduše pomoc nebo zaměření přístroje usnadní policejní pátrání. Houbař by měl dát svým blízkým i vědět, kam vyráží.

"Houby rostou a v těchto dnech lákají do lesa tisíce lidí, a tak rapidně přibývá podobných pátracích akcí," uvádí policie.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.