Procházka se změnila v hrůzu. Teo (2) spadl do nezakryté šachty

Když se Karin vydala společně s kamarádkou a dvouapůlletým synem Teodorem vpodvečer venčit psy, netušila, že za chvíli zažije dost možná ty nejtěžší chvíle v životě. Malý Teo totiž zničehonic zmizel z dohledu.

"Rozběhla jsem se na místo, kde jsem ho viděla naposledy," popsala maminka portál tvnoviny.sk, který příběh přinesl. "Tehdy jsem si všimla, že je tam jáma," dodala. Krátce nato zjistila, že chlapec spadl do nezakryté šachty.

V šachtě byla jen tma a voda, i tak se ho bez váhání pokoušela vytáhnout. Visela hlavou dolů a kamarádka ji držela za nohy. Rychle vytáhla synovi hlavu nad vodu a následně ho vyndala ven. Chlapec zůstal v šoku.

[chooze:article;value:506473]

​Pozemek, kde se neštěstí odehrálo, má vlastnit developerská společnost. Dříve tam prý stálo zázemí pro dělníky. "Šachta byla zavřená betonovým poklopem, na kterém byly ještě dřevěné desky. Pravděpodobně po povodních v Bratislavě vystoupila hladina vody a betonový poklop podmyla. Ten se uvolnil a padl do šachty," reagovala firma.

Případ teď vyšetřují příslušné orgány, rodina podala trestní oznámení. Kromě stresujícího zážitku se ale chlapci naštěstí nic nestalo a celá nehoda se obešla bez úrazu. Podle lékařů sice nemá žádnou fyzickou újmu, na situaci ale nezapomněl.

K podobnému incidentu došlo podle webu noviny.sk i vloni v Podhoranech na Slovensku. Dvouletý Peťko si hrál na dvoře, na chvilku se ztratil z dohledu a spadl do vodovodní šachty. Ta měla původně rodině pomoct dostat se k pitné vodě. Přivolaní záchranáři se pokoušeli chlapce oživit, jejich snaha ale byla marná.

Uzavřela se slavná šachta na Jihlavsku. Oblíbený cíl turistů je poškozen (05/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.