Češi se na dovolené v Bulharsku nehnuli z toalety. Dítě muselo do nemocnice

Rozporuplné dojmy si z dovolené v bulharských Zlatých Píscích přivezla česká rodina. "Pokud jste nevstali v šest a neblokli jste si lehátko, tak jste ho prostě neměli," je jedním z výčtu negativních zážitků českých turistů popsaných na facebooku.

"Jídlo se hodně opakovalo, první dny jsme byli nadšení, ale později už nebylo moc co vybrat, protože bylo pořád to stejné," pokračuje vyprávění ženy. Opravdové peklo začalo záhy. "Navíc jsme všichni prodělali střevní potíže, které se vracely, takže už ani nebyla chuť," stupňuje se kritika s tím, že se rodina prakticky nehnula z toalety.

[chooze:article;value:571929]

​"Bohužel u syna střevní potíže vyvrcholily tak, že i přes návštěvu místního doktora jsme odlétali s dehydratovaným dítětem a ihned z letiště jeli do nemocnice, kde jsme strávili další týden," upozorňuje turistka.

I když zrovna Bulharsko nepatří k zemím, kde turisté trpí střevními potížemi nejčastěji, šéf praktických lékařů doporučuje si dávat pozor na jídlo raději všude.

"Nejpravděpodobnější je kontaminace potravin bakteriemi, na něž Češi nejsou zvyklí. Dobré je držet se některých základních pravidel. Tedy věci, které jdou oloupat, raději oloupeme, potraviny, jež můžeme uvařit, uvaříme. A co lze, umyjeme. Velmi často bývají problémy mimo jiné se špatně umytou zeleninou," upozornil nedávno čtenáře TN.cz Petr Šonka, předseda Sdružení praktických lékařů.

Dovolená se změnila v noční můru? Právníci řekli, jak problémy řešit (30/7/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.