Černý týden pro české hvězdy. Do nemocnice mířila jedna za druhou

Konec září nebyl pro český showbyznys zrovna šťastným obdobím. Hned několik osobností, které Češi milují, totiž museli kvůli vážným zdravotním problémům hospitalizovat. Některé dokonce bojovaly o život.

Se zatajeným dechem národ sledoval zejména zdraví Jiřiny Bohdalové, která se nakazila vzácnou bakterií Yersinia enterocolitica a v úterý skončila s horečkami ve vážném stavu na jednotce intenzivní péče. 93letá herečka má ale naštěstí tuhý kořínek. "Už se to vrací k dobrýmu. Já jsem kočka, která se ze všeho vylíže," vzkázala ve čtvrtek fanouškům.

Ve vážném stavu měla tento týden v nemocnici skončit také 69letá spisovatelka Halina Pawlowská. Podle jejího partnera režiséra Karla Czabana měla problémy s dýcháním. Web Extra.cz pak uvádí, že ji dokonce postihl celkový kolaps organismu.

[chooze:article;value:575968]

Zdravotní problémy se nevyhnuly ani 92letému králi české dechovky Josefu Zímovi, kterému se zhoršila dlouhodobě nemocná noha, a museli ho proto na několik dní hospitalizovat. Z nemocnice už ho sice pustili, stále prý ale hrozí, že o ni přijde. I tak ale dál vyráží na koncerty.

"To účinkování je to jediné, co mě ještě drží při životě. Protože jinak už tady nemám co dělat. Už mě to tady taky moc nebaví. Ale to publikum mi dává sílu, je to moje veliká radost, spolu teda s rodinou," řekl TN.cz.

[chooze:article;value:575854]

V nemocnici skončil také někdejší moderátor a expřítel Agáty Hanychové Jaromír Soukup. Toho ovšem neskolila nemoc, ale Agátin manžel Mirek Dopita. Oba se měli poprat u domu Hanychové poté, co si 55letý Soukup přišel vyzvednout svou roční dceru Rozárku. Předání už ale nestihli.

A pobytu v nemocnici se tento týden nevyhnula ani 86letá herecká legenda Petr Nárožný. Ten si už minulé pondělí zlomil při návštěvě Zlína stehenní kost a v tamní nemocnici pak musel podstoupit operaci. Jeho zotavení přitom ještě potrvá. Svá další vystoupení odložil na neurčito.

Kardiolog Neužil o stavu Bohdalové: Je stabilizovaná, ale ještě nemá vyhráno (9/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.