Neratovická nemocnice zavírá. Pacienti budou muset jezdit do jiného města

"Z důvodu nestandardního jednání ze strany města Neratovice je provozovatel Nemocnice Neratovice donucen do budoucna poskytovat zdravotní péči občanům z blízké Nemocnice Mělník," informovala ve čtvrtek Petra Plutnarová, mluvčí skupiny Vamed Mediterra, která zdravotní péči v nemocnici provozuje.

Skupina v tiskové zprávě informuje, že se měla snažit prodloužit nájemní smlouvu, která končí 31. 12. 2024, nicméně město mělo být proti. Po neúspěšném jednání se skupina rozhodla pro krajní možnost ve formě poskytování zdravotní péče z nedaleké mělnické nemocnice.

​Město Neratovice se na svých stránkách ve čtvrtek vůči nařčení ohradilo. Ve vyjádření stojí, že právě oni měli zahájit jednání s původním provozovatelem o prodloužení nájemní smlouvy. Zároveň informují, že pokračování spolupráce se skupinou byla vždy priorita.

[chooze:article;value:575410]

Vamed Mediterra upozorňuje na to, že komplexní lékařské služby, které doposud nabízeli, budou obyvatelé Neratovic postrádat. "Další provozovatel, kterého bere město do úvahy, nabízí pouze ortopedickou péči a jednodenní chirurgii," tvrdí. Podle zástupců středočeského města naopak skupina své zdravotní služby postupně oklešťuje.

Podle Plutnarové jsou hlavním kamenem úrazu peníze. "Nabídli jsme hradit hodnotu nájmu odpovídající tržním podmínkám v místě a čase obvyklém. Město Neratovice to však nepovažovalo za dostatečné a zcela odhlédlo od dalších vyjednaných podmínek týkajících se předmětu nájmu, nabízených služeb a dalších záruk," uvedla.

"Skupina Vamed Mediterra nenabídla hradit hodnotu nájmu odpovídající tržním podmínkám. Tyto podmínky definuje nabídka společnosti Orthomed a zároveň jsou potvrzeny dvěma nezávislými znaleckými posudky, které tržní nájemné stanovují ve výši 9,2 mil. Kč., respektive 10 mil. Kč," kontruje za Neratovice Alena Kubištová.

O termínu zahájení poskytování zdravotní péče v mělnické nemocnici bude podle mluvčí provozovatel informovat na webových stránkách Nemocnice Neratovice. "Zdravotní péče pro občany Neratovic i pracovní místa pro zaměstnance neratovické nemocnice budou zajištěny," doplnila Plutnarová.​

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.