Po dívkách pátraly v řece desítky lidí. Muž pak přiznal, že si vše vymyslel

Během ničivých povodní na severu Moravy obdrželi olomoučtí záchranáři oznámení, že do rozvodněné řeky u Zábřehu na Šumpersku spadly dvě dívky. Na místo ihned vyrazily všechny složky integrovaného záchranného systému (IZS), které začaly prohledávat přilehlé břehy i samotnou řeku.

Pátrání záchranářům kromě počasí komplikoval i sám oznamovatel, který neustále svou výpověď měnil. Když přišel na policejní služebnu kvůli zadokumentování situace, policisté mu nechali dýchnout. Přístroj ukázal přes dvě promile alkoholu.

Zábřeh na mapě:

"Z jeho podání vysvětlení pak policisté zjistili, že oznámení se nezakládá na pravdě. Muž jim uvedl, že si ten den koupil v supermarketu nějaké pivo, které vypil. Poté dostal zřejmě záchvat, během kterého 'se mu v hlavě odehrál tento příběh'. Došel proto na nedalekou čerpací stanici, kde si vypůjčil telefon a zavolal na tísňovou linku," popsala policejní mluvčí Marie Šafářová.

Policisté následně muže převezli na záchytku a pátrací akce byla v deset hodin večer po více než třech hodinách ukončena. Celkem se do ní zapojilo asi 50 lidí jak od hasičů, tak od policie, navíc pomáhali i strážníci ze Zábřehu.

[chooze:article;value:571616]

​"V daném případu byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu šíření poplašné zprávy a věc si převzali šumperští kriminalisté. Probíhají další procesní úkony. Za uvedené jednání podezřelému v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let," doplnila Šafářová.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.