Plavání, surfování i plavba na člunu. Lidé při povodních riskují své životy

Pro někoho možná zábava a adrenalin, pro záchranáře často riziková práce, která je zapotřebí jinde. Na dětském nafukovacím člunu dva muži sjížděli ve Velkém meziříčí rozvodněnou Oslavu.

Hazard předvedl také muž, který si šel zasurfovat na rozvodněnou řeku. Podobný nápad měli i tři muži v Ostravě, kteří vyrazili s paddleboardy na Odru. Sílu rozvodněné Malše chtěla pokořit žena, která si šla zaplavat v Českých Budějovicích a muž v pondělí ráno v Praze ve Vltavě.

Muž měl vlézt do vody na Smíchově. Proud ho ale unesl několik desítek metrů. Zachytit se mu podařilo až kousek od Karlova mostu. "My bychom chtěli upozornit občany, aby nesjížděli řeky v době povodní, nebo si nezkoušeli zaplavat, protože to je velmi nebezpečné a ohrožují životy své, ale i těch záchranářů," uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.

[chooze:article;value:574246]

​Sílu vody podcenil i muž v Jeseníku. Rozvodněná řeka ho smetla a odnesla. Síla, kterou voda ukazuje, láká. Rozbouřené řeky si lidé fotografují a točí. Přitom často riskují.

"Policie České republiky bude skutečně v tuto krizovou dobu přistupovat k těmto přestupkům velmi přísně," prohlásil ministr vnitra Vít Rakušan (STAN).

Hasiči, policisté i úřady varují před povodňovou turistikou nebo rybolovem kolem běsnících řek. Hyenismem zavání případ, který se stal jednomu hasiči z Prahy. V noci mu neznámý zloděj ukradl ze služebního auta zásahové oblečení a obuv.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.