Plzeň bude mít unikát mezi stadiony. Běhat budou moci lidé i po střeše

Stavba východní tribuny by měla posunout výkonnost nejlepších plzeňských atletů, ale přinést radost i těm nejmenším, kteří se sportem teprve začínají. Na svém domácím stadionu budou mít už od příštího roku tribunu s jedinečnými parametry.

Oblouková střecha bude využita jako atypický běžecký prostor s proměnnými sklony terénu. V jejím středu vzniknou tři tartanové dráhy o celkové délce přibližně 125 metrů a v severní části speciální tréninkové schody. Podél dráhy má být zeleň.

[chooze:article;value:567117]

​V přízemí tribuny vznikne testovací místnost, dlouhý cvičební sál a osm šaten včetně sociálního zařízení. První patro bude sloužit jako tréninková tartanová dráha o délce 60 metrů.

V roce 2013 měl plzeňský klub necelých 300 členů, teď jich má víc než tisíc. Hned čtyři reprezentovali Česko na letních olympijských hrách v Paříži a na republikové úrovni se daří i závodníkům v mládežnických kategoriích. Stadion ale využívají i základní a střední školy, pedagogická fakulta nebo policisté a hasiči ke svým tréninkům a sportovním kláním.

Stavba tribuny vyjde na více než 132 milionů korun a na starost ji má magistrát. Hotovo by mělo být na podzim 2025.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.