Dívku útočící nožem na spolužáky zastavil ředitel. Předal ji policistům

"Pan ředitel udělal to základní, rychlé a promptní k tomu, aby podezřelá ve svém jednání nepokračovala a policie de facto převzala osobu od pana ředitele," řekl na tiskové konferenci ředitel Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Petr Macháček. Ten poděkoval i učitelce, která v třídě zrovna vyučovala. Ačkoli na místě byla policie v rámci minut, už neozbrojenou dívku si jen převzala od ředitele.

"Myslel jsem si, že Domažlice jsou daleko od toho, kde by mohl být takový útok být podniknut," podotkl ředitel školy Ivan Rybár. To, jak dívku zastavil, nechtěl vzhledem k probíhajícímu šetření komentovat. Poděkoval policii za poskytnutí psychologů. Pomoc vyslala i pedagogicko-psychologická poradna v Domažlicích.

[chooze:article;value:572285]

"S dívkou bylo pracováno, z hlediska šikany jsme neřešili žádný problém," dodal ředitel. "Nedokážu říct, jestli se dívenka vrátí do školy, nedokážu říct motiv," uvedl také. 

Nyní jej čeká policejní výslech. Tam jej mimo jiné kriminalisté poučí, jak o případu veřejně komunikovat.

Obě děti jsou sice zraněné, nejsou ale v ohrožení života a léčí se doma. Podle policistů je stále příliš brzo na určení motivu útoku. 

Podívejte se na reportáž o útoku:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.