Děsivé detaily útoku v Domažlicích: Dívka propadla, spolužáka bodla do břicha

Spolužáci teprve 13leté dívky, která měla v úterý ráno zaútočit na své vrstevníky, popsali, co děsivému činu předcházelo. Podle nich měla útočnice nastoupit do osmé třídy, kvůli špatnému prospěchu ale propadla.

S nožem v ruce se vydala právě do své bývalé třídy. "Chlapce bodla do břicha a holku do zad," popsala jedna ze žákyň deníku Blesk, který mluvil s dívčinými spolužáky ze ZŠ Komenského 17 v Domažlicích, kde se incident odehrál.

[chooze:article;value:572323]

​Spolužáci tvrdí, že dívka nebyla v kolektivu příliš oblíbená. "Špatně se učila, skoro nemluvila. Byla tak zakřiknutá, ostatní se jí smáli, že je mimo," popsala žačka.

Podle ředitele školy Ivana Rybára ale není jasné, co ji k činu motivovalo. "S dívkou bylo pracováno, z hlediska šikany jsme neřešili žádný problém," uvedl. "Nedokážu říct, jestli se dívenka vrátí do školy, nedokážu říct motiv," dodal.

Na určení motivu je brzy i podle policie. Případem se nyní zabývají kriminalisté, podle kterých není pachatelka cizinka. Zraněné děti, které záchranáři převezli do nemocnice, nejsou v ohrožení života.

Dívka útočila nožem na spolužáky na základce. Dvě děti jsou zraněné:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.