První školní den čeká i Adélku a Emu. Těší se na kamarádky i kornout

Jak bude vypadat třída, spolužáci nebo paní učitelka. To se už v pondělí ráno dozví sedmiletá Ema z Jenišova u Karlových Varů. Prvního zvonění se už nemůže dočkat. "Nejvíc se těším na kamarádky a na paní učitelku. V sedm asi budu muset vstávat a myslím, že to zvládnu dobře," těší se Ema.

Kromě kornoutu a kytičky pro paní učitelku má už i perfektně připravenou aktovku. "Museli jsme mít pravítko, nůžky, dvě černý fixky, obyčejný tužky a gumu. Nejvíc se těším na výtvarku a nejmíň se těším na matematiku. Chci se konečně naučit psát, abych mohla psát třeba rodičům nějaký psaníčka," dodala Ema

Poslední prázdninový den se Ema rozhodla strávit na zahradě. "Vzala jsem si králíčka a šla jsem se s ním proběhnout a pak jsem pejskovi šla házet míček a potom jsem šla sem do bazénu," popsala svůj den Ema.

[chooze:article;value:572016]

​První školní den čeká i Adélku z Mostu. "Těším se na ten kornout a chci v něm mít hromadu sladkostí," raduje se Adélka.

"Do kornoutu jsme koupili to, co má Adélka úplně nejradši, aby z toho měla ještě dvojitou radost," prozradila její maminka. Adélka si do kufříku na výtvarku musí zabalit kelímek, tričko na převlečení a hadřík. Podložku. A další věci do začátku dostane ve škole.

Poslední prázdninový den si užila s rodiči u vody. "Adélka má ráda strašně vodu, koupání, takže jezero bylo jasná volba," řekl její táta. A my Emě i Adélce i všem dalším prvňáčkům, přejeme ve škole hodně úspěchů.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.